Åk på en weekend i Uppsala – saker att se och göra

Uppsala är framförallt en stad som de allra flesta direkt kopplar ihop med deras välrenomerade universitet och valborgsfirande. Detta är inte särskilt konstigt och Uppsala Universitet är en inrättning som är respekterad runtom i världen. Men för den som inte är intresserad av att plugga utan bara vill komma bort och uppleva en ny och mysig stad kan Uppsala vara ett alldeles utmärkt val.  

 

I den här texten kommer vi att gå igenom några av de bästa aktiviteterna som man kan göra i Uppsala. Oavsett om du är intresserad av kultur, gå runt i butiker eller kanske avlägga ett besök hos en frisör uppsala finns det någonting som kan passa för alla i stan.  En av de stora fördelarna med att besöka Uppsala är att staden är relativt enkel att ta sig till om man bor i det direkta närområdet. Det går tåg och bussar direkt från Gävle, Västerås och Stockholm.  

 

Uppsala har ett rikligt utbud av olika kaféer 

Om det finns någonting som studenter älskar mer än att festa så är det kaffe. På grund av detta, samt att behovet av att ha någonstans att sitta och plugga är väldigt högt i staden, så finns det en lång rad oerhört trevliga kaféer som man kan välja bland. Ett tips är att söka sig till de gator som löper längs med fyrisån där det kryllar med trevliga inrättningar. 

Uppsala är ett paradis för second hand-älskaren 

 

För den som är intresserad av att handla på second hand kan Uppsala vara en av de bättre städerna att besöka. Studenter är som bekant inte de mest välbärgade samhällsmedborgare, någonting som gör att efterfrågan efter billiga alternativ på kläder är väldigt hög. Staden är fylld av olika intressanta 

 

Men för den som är intresserad av mer traditionella antikviteter finns det även gott om detta i staden. Som den akademikerstad det är finns det också gott om undangömda skatter och intressanta föremål att hitta i lite högre prisklasser än det man hittar på exempelvis Erikshjälpen eller liknande. 

 

Besök Uppsala domkyrka  

Om du bara är i staden under en kort period bör det ligga längst upp på din prioriteringslista att besöka stadens oerhört vackra domkyrka. Byggnaden är oerhört imponerande och tornar upp sig över staden på ett mycket imponerande sätt. Kyrkan är öppen mer eller mindre alla dagar mellan 08:00 och 18:00 och det är helt gratis att gå in och titta. Tänk dock på att det fortfarande används som en aktiv kyrka och att det kan vara aktiviteter som pågår innanför de enorma portarna.  

 

Upplev den lokala sporten

 

Stundernas i Uppsala är en av Sveriges mest anrika arenor och genomgick för inte så länge sen en fullskalig renovation. Renovationen innebär att det numera är en arena som andas historia, men i en modern tappning. Här kan man se stadens lokala lag Sirius, som numera är etablerade i högstaligorna i både fotboll och bandy, spela framför en livlig kortsida. Priserna är väldigt humana och är ett utmärkt sätt att spendera en eftermiddag på.